Äitiysfysioterapia Lappeenranta

Raskaushieronta Lappeenranta

 

Äitiysfysioterapiaa Lappeenrannassa

Äitiysfysioterapiasta hyötyvät kaikki äidit, jotka haluavat vaikuttaa positiivisella tavalla raskausajan ja synnytyksen jälkeiseen hyvinvointiin. Äitiysfysioterapiassa kuntoutetaan olemassa olevia vaivoja ja kiputiloja, mutta myös ennaltaehkäistään, joten kipujen ilmaantumista ei kannata odottaa, koska niihin voidaan vaikuttaa jo aiemmin.

Äitiysfysioterapiassa saat tietoa myös hyvinvointia tukevasta liikkumisesta ja sen aloittamisesta niin raskausaikana kuin sen jälkeenkin. Kehon suurta työtä ja muutoksia tulee kunnioittaa niin raskausaikana kuin palautumisvaiheessakin ja liikkumisen tulee olla mielekästä juuri tähän erityiseen elämänvaiheeseen.

Kuinka hyödyt äitiysfysioterapiasta raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen?

Raskausaikana:

 • Saat ohjeet turvalliseen liikuntaan läpi raskauden
 • Kiputilojen helpotus (liitoskivut, lantio/ selkäkivut) harjoitteilla sekä manuaalisella käsittelyllä
 • Synnytykseen valmistautuminen kehontuntemusta vahvistamalla sekä lantion alueen rentoutuksen harjoittelulla
 • Rentouttava raskaushieronta. Raskaushierontaa voi tehdä läpi raskauden. Erityisen ihana keino rentoutuksessa synnytyksen lähestyessä.

Synnytyksen jälkeen:

 • Fysioterapeuttinen jälkitarkastus: tiedät missä mennään, kuinka keho on palautunut
 • Manuaalinen käsittely: raskauden jättämät kiristykset ja raskaushieronta (soveltuu myös synnyttäneille)
 • Apua keskivartalon hahmottamiseen
 • Erkauman kuntoutus
 • Liikunnan turvallinen aloitus
 • Apu paineen tunteeseen alavatsalla tai lantionpohjassa
 • Virtsankarkailun hoito

Lantionpohja:

Lantionpohjan fysioterapia liittyy vahvasti äitiysfysioterapiaan. Fysioterapeuttisella tutkimisella saadaan tietoa lantionpohjan kunnosta ja lantionpohjan lihasten aktivoitumisesta ja lihastyön suunnasta. Lantionpohjan kunto on tärkeää selvittää, sillä nämä lihakset ovat tärkeä osa koko kehon kannattelua, ryhtiä ja selän hyvinvointia. Lantionpohjan lihasten kunto vaikuttaa myös seksuaalisuuteen ja mielihyvän kokemiseen. Ensikäynnillä on mahdollista tehdä fysioterapeuttinen sisätutkimus, jolla saadaan tarkka tieto lantionpohja kunnosta.

Ensikäynti:

Ensimmäiseen käyntiin varataan noin 75 minuuttia. Ensimmäisellä äitiysfysioterapiakäynnillä tehdään kattava alkukartoitus, haastattelu ja tutkiminen. Jokaisen äidin vointiin ja oloon sekä kehonkuvaan vaikuttaa lihasten kunnon lisäksi tietenkin äidin jaksaminen arjessa ja kokemus raskaudesta ja synnytyksestä, jolloin huolellinen tutustuminen kokonaistilanteeseen on ensiarvoisen tärkeää. Ensikäynti sisältää haastattelun ja fysioterapeuttisen tutkimisen lisäksi ensimmäiset kuntouttavat harjoitteet. 

Jatkokäynnit:

Fysioterapia on vaikuttavaa, kun kuntoutumisesi tai harjoittelusi edistymistä tarkkaillaan säännöllisesti. Monesti äiti hyötyy ensikäynnin jälkeen jatkokäynneistä, jotka voivat sisältää kiristyksiä helpottavaa manuaalista käsittelyä sekä ohjausta liikkumiseen ja palauttaviin harjoitteisiin. Keho vastaanottaa harjoitteita aina paremmin rennossa kehossa, jolloin käsittely on monesti äidille hyödyllinen. Voit tarvita joko tiheämpää ohjausta tai tilannekartoituksen hieman harvemmalla käyntivälillä. Suunnitelma jatkokäynneistä tehdään yhdessä ensikäynnillä.

Raskaushieronta:

Studiolla äitejä hemmotellaan raskaushieronnalla. Raskaushieronta sopii äidille missä vaiheessa raskautta tahansa. Hieronnassa on otettu huomioon äidille miellyttävät asennot ja hieronta toteutuu kylkimakuulla ja puoli-istuvassa asennossa. Rentoutuminen on odottavalle äidille erittäin tärkeää. Sopii myös synnyttäneelle äidille kehon tasapainottamiseen ja kireyksien helpotukseen.

Tervetuloa vastaanotolle kaikki äidit ja naiset – Ihana Studio sijaitsee Lappeenrannan Pallossa!

Varaa aika:

äitiysfysioterapeutti Piia Koskinen: klikkaa tästä ajanvaraussivulle tai ota yhteyttä piia@ihanastudio.fi / 050 3456 306

äitiysfysioterapeutti Tessa Selenius: tessa@ihanastudio.fi / 040 562 5782

äitiysfysioterapia erikoistuva Elina Vainikainen: elina@ihanastudio.fi / 0405428733

Katso myös hinnasto.