Äitiysfysioterapia Lappeenranta

Äitiysfysioterapiaa Lappeenrannassa

Äitiysfysioterapiasta hyötyvät kaikki äidit, jotka haluavat vaikuttaa positiivisella tavalla raskausajan ja synnytyksen jälkeiseen hyvinvointiin. Äitiysfysioterapiassa kuntoutetaan olemassa olevia vaivoja ja kiputiloja, mutta myös ennaltaehkäistään, joten kipujen ilmaantumista ei kannata odottaa, koska niihin voidaan vaikuttaa jo aiemmin.

Äitiysfysioterapiassa saat tietoa myös hyvinvointia tukevasta liikkumisesta ja sen aloittamisesta niin raskausaikana kuin sen jälkeenkin. Kehon suurta työtä ja muutoksia tulee kunnioittaa niin raskausaikana kuin palautumisvaiheessakin ja liikkumisen tulee olla mielekästä juuri tähän erityiseen elämänvaiheeseen.

Kuinka hyödyt äitiysfysioterapiasta raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen?

Raskausaikana:

  • Saat ohjeet turvalliseen liikuntaan läpi raskauden
  • Kiputilojen helpotus (liitoskivut, lantio/ selkäkivut)
  • Synnytykseen valmistautuminen kehontuntemusta vahvistamalla

Synnytyksen jälkeen:

  • Fysioterapeuttinen jälkitarkastus: tiedät missä mennään, kuinka keho on palautunut
  • Apua keskivartalon hahmottaminen
  • Erkauman kuntoutus
  • Liikunnan turvallinen aloitus
  • Apu paineen tunteeseen alavatsalla tai lantionpohjassa
  • Virtsankarkailun hoito

Lantionpohja:

Lantionpohjan fysioterapia liittyy vahvasti äitiysfysioterapiaan. Fysioterapeuttisella tutkimisella saadaan tietoa lantionpohjan kunnosta ja lantionpohjan lihasten aktivoitumisesta ja lihastyön suunnasta. Lantionpohjan kunto on tärkeää selvittää, sillä nämä lihakset ovat tärkeä osa koko kehon kannattelua, ryhtiä ja selän hyvinvointia. Lantionpohjan lihasten kunto vaikuttaa myös seksuaalisuuteen ja mielihyvän kokemiseen. Ensikäynnillä voidaan tehdä fysioterapeuttinen sisätutkimus, jolla saadaan tarkka tieto lantionpohja kunnosta.

Ensikäynti:

Ensimmäisellä äitiysfysioterapiakäynnillä tehdään kattava alkukartoitus asiakkaan tilanteen mukaan. Jokaisen äidin vointiin ja oloon sekä kehonkuvaan vaikuttaa lihasten kunnon lisäksi tietenkin äidin jaksaminen arjessa ja kokemus raskaudesta ja synnytyksestä, jolloin huolellinen tutustuminen kokonaistilanteeseen on ensiarvoisen tärkeää. Ensikäynti sisältää haastattelun lisäksi fysioterapeuttisen tutkimisen ja ensimmäiset kuntouttavat harjoitteet. 

Jatkokäynnit:

Fysioterapia on vaikuttavaa, kun kuntoutumisesi tai harjoittelusi edistymistä tarkkaillaan säännöllisesti. Voit tarvita joko tiheämpää ohjausta tai tilannekartoituksen hieman harvemmalla käyntivälillä. Suunnitelma jatkokäynneistä tehdään yhteistyössä ensikäynnillä.

 Tervetuloa vastaanotolle kaikki äidit ja naiset – Ihana Studio sijaitsee Lappeenrannan Pallossa!

Varaa aika: piia@ihanastudio.fi / 050 3456 306

Katso myös hinnasto.