Äitiysfysioterapia Lappeenranta 

Äitiysfysioterapiasta hyötyvät kaikki äidit, jotka haluavat vaikuttaa positiivisella tavalla raskausajan ja synnytyksen jälkeiseen hyvinvointiin. Äitiysfysioterapiassa kuntoutetaan olemassa olevia vaivoja ja kiputiloja, mutta myös ennaltaehkäistään, joten kipujen ilmaantumista ei kannata odottaa, koska niihin voidaan vaikuttaa jo aiemmin.

Äitiysfysioterapiassa saat tietoa ja ohjeet hyvinvointia tukevasta liikkumisesta ja sen aloittamisesta niin raskausaikana kuin sen jälkeenkin. Kehon suurta työtä ja muutoksia tulee kunnioittaa niin raskausaikana kuin palautumisvaiheessakin ja liikkumisen tulee olla mielekästä juuri tähän erityiseen elämänvaiheeseen.

 

Kuinka hyödyt äitiysfysioterapiasta raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen? Lue alta esimerkkejä.

Raskausaikana:

 • Ohjaus mielekkääseen liikuntaan läpi raskauden
 • Kiputilojen helpotus (liitoskivut, lantio/ selkäkivut) harjoitteilla sekä manuaalisella käsittelyllä
 • Synnytykseen valmistautuminen kehontuntemusta vahvistamalla sekä koko kehon rentoutuksen harjoittelulla
 • Hengitysohjaus / psykofyysinen hengitysterapia

Synnytyksen jälkeen:

 • Fysioterapeuttinen jälkitarkastus
 • Manuaalinen käsittely: raskauden jättämät kiristykset ja jännitteet
 • Apua keskivartalon hahmottamiseen ja vahvistamiseen
 • Vatsalihasten erkauman kuntoutus
 • Liikunnan aloitus fiksusti
 • Apu paineen tunteeseen alavatsalla tai lantionpohjassa
 • Virtsankarkailun hoito
 • Psykofyysinen fysioterapia tai hengitysohjaus

Lantionpohja:

Lantionpohjan fysioterapia liittyy vahvasti äitiysfysioterapiaan. Lantionpohjan fysioterapeuttisella tutkimuksella saadaan tietoa lantionpohjan kunnosta ja lantionpohjan lihasten aktivoitumisesta ja lihastyön suunnasta. Lantionpohjan kunto on hyvä selvittää, sillä nämä lihakset ovat tärkeä osa koko kehon kannattelua, ryhtiä ja selän hyvinvointia. Lantionpohjan lihasten kunto vaikuttaa myös seksuaalisuuteen ja mielihyvän kokemiseen. Fysioterapeuttisessa jälkitarkastuksessa on asiakkaan toiveesta mahdollista tehdä sisätutkimus, jolla saadaan tarkka tieto lantionpohja kunnosta. Asiakas saa itse päättää, haluaako fysioterapeuttisen sisätutkimuksen.

 

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus 90 min:

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on suunnattu synnyttäneille äideille. Suosittelemme fysioterapeuttista jälkitarkastusta noin 2-3 kk synnytyksen jälkeen. Jälkitarkastuksessa käymme huolella läpi äidin raskauden ja synnytyksen kulun ja haastatellen äidin tilanteen. Jälkitarkastukseen sisältyy haastattelu, fysioterapeuttinen sisätutkimus lantionpohjan kunnon selvittämiseksi (jos asiakas haluaa tutkimuksen), vatsalihasten erkauman tutkimus sekä kokonaisvaltainen äidin voinnin kartoitus. Tällä käynnillä teemme tarvittaessa myös ensimmäiset käsittelyt kehon kireimmille alueille sekä laadimme ensimmäiset kuntouttavat harjoitteet. Varaa itsellesi fysioterapeuttinen jälkitarkastus, jos toivot sisätutkimusta.

Ensikäynti 75min:

Ensikäynti sopii niin raskaana olevalle kuin synnyttäneellekin. Ensimmäiseen käyntiin varataan noin 75 minuuttia. Ensimmäisellä äitiysfysioterapiakäynnillä tehdään kattava alkukartoitus, haastattelu ja tutkiminen. Jokaisen äidin vointiin ja oloon sekä kehonkuvaan vaikuttaa lihasten kunnon lisäksi tietenkin äidin jaksaminen arjessa ja kokemus raskaudesta ja synnytyksestä, jolloin huolellinen tutustuminen kokonaistilanteeseen on ensiarvoisen tärkeää. Ensikäynti sisältää haastattelun ja tutkimisen lisäksi ensimmäiset kuntouttavat harjoitteet. Fysioterapeuttinen sisätutkimus ei kuulu ensikäyntiin. Varaa itsellesi fysioterapeuttinen jälkitarkastus, jos toivot sisätutkimusta.

 

Jatkokäynnit:

Fysioterapia on vaikuttavaa, kun kuntoutumisesi tai harjoittelusi edistymistä tarkkaillaan säännöllisesti. Monesti äiti hyötyy ensikäynnin jälkeen jatkokäynneistä, jotka voivat sisältää kiristyksiä helpottavaa manuaalista käsittelyä sekä ohjausta liikkumiseen ja palauttaviin harjoitteisiin. Keho vastaanottaa harjoitteita aina paremmin rennossa kehossa, jolloin käsittely on monesti äidille hyödyllinen. Voit tarvita joko tiheämpää ohjausta tai tilannekartoituksen hieman harvemmalla käyntivälillä. Suunnitelma jatkokäynneistä tehdään yhdessä ensikäynnillä.

Tervetuloa vastaanotolle kaikki äidit ja naiset.

Varaa aika:

äitiysfysioterapeutti Piia Koskinen: klikkaa tästä ajanvaraussivulle tai ota yhteyttä piia@ihanastudio.fi / 050 3456 306

 

Katso myös hinnasto.