Äitiysfysioterapia ja valmennukset äideille Lappeenranta 

Kuinka hyödyt äitiysfysioterapiasta?

Raskausaikana:

 • Ohjaus mielekkääseen liikuntaan läpi raskauden
 • Kiputilojen helpotus (liitoskivut, lantio/ selkäkivut) harjoitteilla sekä manuaalisella käsittelyllä
 • Hengitysohjaus / psykofyysinen hengitysterapia osana äitiysfysioterapiaa tai synnytysvalmennusta auttaa kehoyhteyden vaalimisessa läpi kehon muutosten.

Synnytyksen jälkeen:

 • Fysioterapeuttinen jälkitarkastus
 • Sektioarven käsittely, raskauden jättämät kiristykset 
 • Apua keskivartalon hahmottamiseen ja vahvistamiseen
 • Vatsalihasten erkauman kuntoutus
 • Liikunnan aloitus fiksusti
 • Apu paineen tunteeseen alavatsalla tai lantionpohjassa
 • Virtsankarkailun hoito
 • Psykofyysinen fysioterapia tai hengitysohjaus, kun haluat työstää kehosuhdettasi synnytyksen jälkeen

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus 90 min:

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on suunnattu synnyttäneille äideille. Suosittelemme fysioterapeuttista jälkitarkastusta noin 2-3 kk synnytyksen jälkeen tai silloin, kun sinulla itselläsi heräilee kiinnostus taas liikkumiseen. Jälkitarkastuksessa käymme huolella läpi äidin raskauden ja synnytyksen kulun ja haastatellen äidin tilanteen. Jälkitarkastukseen sisältyy haastattelu, vatsalihasten erkauman ja keskivartalon toiminnan tutkimus sekä asiakkaan toivoessa fysioterapeuttinen sisätutkimus lantionpohjan kunnon selvittämiseksi. Tällä käynnillä laadimme tarvittaessa ensimmäiset kuntouttavat harjoitteet (1-4kpl). Pidemmät henkilökohtaiset ohjelmat laaditaan ensimmäisen käynnin jälkeen ja harjoitellaan läpi jatkokäynnillä. 

Äitiysfysioterapia 60 min

Äitiysfysioterapiakäynti sopii niin raskaana olevalle kuin synnyttäneellekin. Ensimmäisellä käynnillä tehdään alkukartoitus, haastattelu ja tutkiminen. Jokaisen äidin vointiin ja oloon sekä kehonkuvaan vaikuttaa lihasten kunnon lisäksi tietenkin äidin jaksaminen arjessa ja kokemus raskaudesta ja synnytyksestä, jolloin huolellinen tutustuminen kokonaistilanteeseen on tärkeää. Ensimmäinen käynti sisältää haastattelun ja tutkimisen lisäksi ensimmäiset kuntouttavat harjoitteet. Fysioterapeuttinen sisätutkimus ei kuulu 60 min käyntiin. Varaa itsellesi fysioterapeuttinen jälkitarkastus, jos toivot sisätutkimusta. 

Kuntoutumista seurataan yksilöllisesti tarpeen mukaan jatkokäynneillä.

 

Valmennukset äideille

Synnytysvalmennus

Synnytysvalmennus sisältää kaksi 60 min tapaamista sekä kirjalliset ohjeet. Synnytysvalmennus Ihana studiolla keskittyy keholliseen valmistautumiseen synnytystä kohti. Opit rentouttavaa, äidin oloa helpottavaa ja vauvalle tilaa tekevää liikettä. Tutustumme valmennuksessa hengityksen muodostamiseen turvapaikaksi synnytystä ajatellen. Hyvä ajankohta synnytysvalmennukselle on raskauden viimeisellä kolmanneksella. Valmennukseen voi tarvittaessa lisätä jatkokäyntejä 69e/h.

 

Ihana äiti-valmennus

Tämä valmennus sopii raskaana olevalle tai synnyttäneelle äidille, joka toivoo tukea ja apua liikkumiseen muuttuvan kehon äärellä. Valmennus sisältää viisi 60 min tapaamista sekä kirjalliset ohjeet. Hinta ei sisällä mahdollisia kuntosalimaksuja (asiakkaan tai valmentajan).

Varaa aika:

äitiysfysioterapeutti, hengityskouluohjaaja Piia Koskinen: klikkaa tästä ajanvaraussivulle tai ota yhteyttä piia@ihanastudio.fi / 050 3456 306

 

Katso myös hinnasto.