Mie olen Piia Koskinen, Ihana Pilateksen yrittäjä. Mie olen kolmen tytön äiti ja perheeni on miulle kaikista tärkein asia.

Tykkään kovasti itse liikkua mahdollisimman monin eri tavoin, esimerkiksi tekemällä omia pilatesharjoituksia, käymällä salilla, uimassa ja lenkkeilemässä. Miulla on aika monipuolinen tausta liikkujana. Olen ollut kilpaurheilija, tavoitteellisesti liikkuva kuntoilija, kivuista kuntoutuja ja ihan vaan huvikseen liikkuja. Haluan opettaa myös muita nauttimaan omista mahdollisuuksista liikkua, niitä kyllä löytyy kaikille.

Miulle tärkeää on se, että jokainen saisi liikkumisesta hyvää oloa. Meillä jokaisella tulisi olla keinoja pitää itsestämme huolta ja tuntea olomme hyväksi omassa kehossa. Lempeä, omaa kehoa kunnioittava ja kuunteleva liike on yksi tie rentouteen ja hyvään oloon.

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri, fysioterapeutti ja Somatic Pilates-ohjaaja. Liikutan sekä aikuisia ja lapsia myös vedessä, uimaopettajan sekä vauva- ja perheuinnin ohjaajan roolissa.

Urheilu-ura

Mie olen taustaltani kilpaurheilija, koripalloilija. Pelasin korista Lappeenrannan Catzissa naisten SM-sarjassa ja olen saanut myös edustaa Suomea naisten maajoukkueessa.

Halusin olla koriksessa hyvä ja harjoittelin tosi paljon sen eteen. Päivääkään en siitä vaihtaisi pois, en myöskään valitsisi toisin, vaikka kroppa välillä ilmoitti selkäkipujen myötä siitä, ettei kaikki ole aivan hyvin. Aina olen kuitenkin toiminut parhaan tietämykseni mukaan urheilijan intohimo tekemistäni johdattaen. Kilpaurheilu-urani päättyi vuonna 2011.

Paljon tärkeämpää sain urheilun tilalle, oman perheen. Lasteni kanssa vietin monta vuotta kotona ja tästä ajasta olen suunnattoman kiitollinen. Sain olla joka päivä seuraamassa omien pienten kasvua. Lasten paimentamisen ohella opiskelin samalla kauppatieteiden maisteriksi. Jokin miuta kuitenkin veti opiskelemaan uudelleen sellaista alaa, jonka koen itselleni merkitykselliseksi. Niinpä kouluttauduin fysioterapeutiksi, pilatesohjaajaksi ja uimaopettajaksi.

Kipujen selätys monipuolisella liikkeellä

Kilpaurheilun jälkeen treenasin monta vuotta vielä tosi kovaa, koska sellainen mie olen aina ollut, täysillä menijä. Kovaa treenaaminen tuntui omalta, mutta himmeämpien sävyjen puute treenien tehoissa on tehnyt sen, että oman kehon kuuntelu on vaikeutunut ja selkäkivusta tuli arkipäivää.

Vanhat selkävaivat, joiden kanssa kamppailin nuoresta saakka, eivät hellittäneet otettaan kuin aina vain hetkittäin. Selkäkivusta tuli osa omaa identiteettiä, ja kannoin sitä mukanani joka päivä kaikissa tilanteissa. Kivuton elämä alkoi kunnolla kuitenkin nostaa päätään sen jälkeen, kun lääkäri määräsi kipeään selkään ohjattua pilatesharjoittelua. Löysin Ihana-studion perustajan, fysioterapeutti Hanna Ropon oppiin.

Aloin saada päivittäisellä pilatesharjoittelulla selkäkipujaksoja haltuuni niin, että kivun iskiessä miulla oli aina jokin keino, jolla saan kivun taittumaan tai opin sietämään sitä. Säännöllinen pilatesharjoittelu on antanut miulle lähes kivuttoman kehon, joka tuntuu olevan nyt miulla hallinnassa. Kaikki liike, mitä haluan tehdä tuntuu nyt mahdolliselta.

Yrittäjäksi

Yrittäjän rooliin Ihanastudiolle hyppäsin keväällä 2018 fysioterapeutiksi valmistuttuani. Kahden korkeakoulututkinnon opiskelu yhtäaikaa kolmen lapsen kasvattamisen kanssa on antanut miulle hyvät valmiudet yrittäjyyteen, sillä sitkeyttä ja kärsivällisyytta kyllä löytyy.

Lisäksi olen saanut pilateksesta niin paljon hyvää itselleni, että koen olevani juuri oikeassa paikassa, kun saan nyt opettaa sitä muille. Oman pilatesohjaajakoulutukseni olen käynyt Helsingissä Somatic Studiolla Suomen johtavien pilatesammattilaisten ja fysioterapeuttien, mm. Jarmo Ahosen opissa.

Toivotan siut tervetulleeksi Ihanastudiolle harjoittelemaan! Jos siusta tuntuu, että tuntuma omaan kroppaan on kadoksissa, se on kipeä tai et tunne oloasi kotoisaksi kehossasi, niin täältä löydät apua. Tiedän, että omaan kehoon voi jälleen ystävystyä mahdollisimman monipuolisen liikkumisen ja pilatesharjoittelun avulla, jossa kehoa kuunteleva tietoinen liike on pääosassa.